Saxofoonles
saxofoonles 809x539

Saxofoonles

saxofoonles 3

Wil je ook saxofoon leren spelen?

De eerste saxofoonles is een gratis proefles!

Afhankelijk van je wensen en niveau bepalen we aan de hand van de eerste les en kennismaking hoe we verder gaan.

De mogelijkheden zijn heel divers van (beter) leren begeleiden tot (beter) leren soleren, van bladmuziek tot het spelen op basis van akkoorden, spelen in verschillende bezettingen, jezelf opnemen, je optreden voorbereiden, je eigen geluid en stijl ontwikkelen, etc. Dit kan op basis van individuele lessen en/of groepslessen.

De lessen zijn zeer praktisch van aard. Je leert het beste door het zelf te ervaren en al snel speel je dan je eerste nummer.

De techniek staat aan de basis van het saxofoonspelen. Voordat er gespeeld kan worden, is het nodig te leren de vingers op de juiste plek te zetten en geluid te produceren. Dit is meestal in een paar minuten geleerd. Het echte werk komt daarna. ontwikkeling van de toon, embouchure, aanzetten van de toon, ademsteun, etc.

saxofoonles 2 1Van bladlezen is voor de beginner een goede manier om de saxofoon te leren bespelen en ervaring op te doen over maat, ritme, melodie, theorie en improvisatie. De theorie leren we door het te doen.

Door van blad te lezen leer je de tonen op het papier te vertalen naar je instrument. Later wordt het meer een wisselwerking tussen theorie en prakijk.

Ontwikkeling van het ritmegevoel is noodzakelijk om de noten op de juiste plek en met het juiste gevoel in de tel te plaatsen. Het lengtegevoel is voornamelijk belangrijk tijdens het improviseren, hoe lang duurt het voordat de bridge komt?

Improviseren is geweldig! Je leert als het ware te spelen wat in je opkomt. Je leert te improviseren op een creatieve manier met ritmisch en harmonisch materiaal binnen een bepaald genre.

Als onderdeel van de les kunnen we, als een leerling een nummer of techniek goed beheerst, dit opnemen en op CD zetten. Naast het saxofoonspel kunnen we ook de zang opnemen als je dit wilt of zelfs de bas, gitaar, drums en keyboards toevoegen, zodat je zelf een complete band hebt gevormd.

Heb je nog geen saxofoon? Dan kunnen we je ook helpen aan een goed en betaalbaar instrument. Het is ook mogelijk om een saxofoon te huren.saxofoonles candy 183x276

Gun jezelf saxofoonles en schrijf je snel in. Indien er geen plaatsen meer over zijn, plaatsen wij je op de wachtlijst. De plaatsen worden verdeeld op basis van volgorde van aanmelding.

Voor meer informatie en/of aanmelding:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  aanmelding voor een gratis proefles saxofoon
  telefonisch bereikbaar op 06 - 144 00 575 of 06 - 425 36 855

 saxofoonles 1 1