Klarinet docent conservatoriumKlarinetles

Wil je ook klarinet leren spelen van onze conservatorium opgeleide klarinetdocent?
Je eerste les is een gratis proefles klarinet!

Afhankelijk van je wensen en niveau bepalen we aan de hand van de eerste les en kennismaking hoe we verder gaan. De mogelijkheden zijn heel divers van (beter) leren begeleiden tot (beter) leren soleren, van bladmuziek tot het spelen op basis van akkoorden, spelen in verschillende bezettingen, jezelf opnemen, je optreden voorbereiden, je eigen geluid ontwikkelen, etc. Dit kan op basis van individuele klarinetlessen en/of groepslessen.

De klarinetlessen zijn zeer praktisch van aard. Je leert het beste door het zelf te ervaren en al snel speel je dan je eerste nummer.

De techniek staat aan de basis van het klarinetspelen. Voordat er gespeeld kan worden, is het nodig te leren de vingers op de juiste plek te zetten en geluid te produceren. Dit is meestal in een paar minuten geleerd. Het echte werk komt daarna. ontwikkeling van de toon, embouchure, aanzetten van de toon, ademsteun, etc.

KlarinetkofferVan bladlezen is voor de beginner een goede manier om de klarinet te leren bespelen en ervaring op te doen over maat, ritme, melodie, theorie en improvisatie. De theorie leren we door het te doen. Door van blad te lezen leer je de tonen op het papier te vertalen naar je instrument. Later wordt het meer een wisselwerking tussen theorie en prakijk.

Ontwikkeling van het ritmegevoel is noodzakelijk om de noten op de juiste plek en met het juiste gevoel in de tel te plaatsen. Het lengtegevoel is voornamelijk belangrijk tijdens het improviseren, hoe lang duurt het voordat de bridge komt?

Improviseren is geweldig! Je leert als het ware te spelen wat in je opkomt. Je leert te improviseren op een creatieve manier met ritmisch en harmonisch materiaal binnen een bepaald genre.

KlarinetlesAls onderdeel van de les kunnen we, als je een een nummer of techniek goed beheerst, dit opnemen en op CD zetten. Naast het klarinetspel kunnen we ook de zang opnemen als je dit wilt of zelfs de bas, gitaar, drums en keyboards toevoegen, zodat je zelf een complete band hebt gevormd.

Heb je nog geen klarinet? Dan kunnen we je ook helpen aan een goed en betaalbaar instrument. Het is ook mogelijk om een klarinet te huren.

Gun jezelf klarinetles en schrijf je snel in. Indien er geen plaatsen meer over zijn, plaatsen wij je op de wachtlijst. De plaatsen worden verdeeld op basis van volgorde van aanmelding.

Voor meer informatie en/of aanmelding kun je telefonisch contact opnemen via de volgende nummers 06 - 144 00 575 of 06 - 425 36 855. Als er geen gelegenheid is om de telefoon te beantwoorden, kun je de voicemail inspreken waarna je zo snel mogelijk wordt teruggebeld of je kunt het later nog een keer proberen. Of stuur een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..