Dwarsfluitles
dwarsfluit les 809x557

dwarsfluitles 500x334

Dwarsfluitles

Wil je ook dwarsfluit leren spelen van onze conservatorium opgeleide dwarsfluitdocent?

De eerste dwarsfluitles is een gratis proefles!

Afhankelijk van je wensen en niveau bepalen we aan de hand van de eerste les en kennismaking hoe we verder gaan.

De mogelijkheden zijn heel divers van de dwarsfluit (beter) leren bespelen tot (beter) leren soleren, van bladmuziek tot het spelen op basis van akkoorden, spelen in verschillende bezettingen, jezelf opnemen, je optreden voorbereiden, je eigen geluid en stijl ontwikkelen, etc. Dit kan op basis van individuele dwarsfluitlessen en/of groepslessen.

dwarsfluit 1 2De lessen zijn zeer praktisch van aard. Je leert het beste door het zelf te ervaren en al snel speel je dan je eerste nummer.

Het eerste jaar leer je de dwarsfluit goed kennen, en leer je al veel liedjes te spelen. Ook leer je noten lezen. De dwarsfluitdocent werkt met verschillende methodes, waar na een of twee lessen een keuze gemaakt wordt die bij je past.

Je wordt ook klaargestoomd om samen met anderen te kunnen spelen, want zodra er leuke combinaties van leerlingen mogelijk zijn zal er elk jaar een ensemble-concertje worden gehouden.

dwarsfluit 500x450Vanaf het begin wordt erop gelet dat je een goede speeltechniek ontwikkelt.

Nadat de methodes helemaal doorgewerkt zijn, krijg je daarom altijd muziek (etudes) die je helpt bij het blijven ontwikkelen van technische vaardigheden zoals een goede ademhaling, een prettige houding, een mooie toon en een goede (snelle) vingertechniek.

Daarnaast brengen we je in aanraking met de mooiste fluitmuziek die in de afgelopen eeuwen is gemaakt. Alle stijlen komen aan bod: klassieke muziek, popmuziek en muziek uit andere landen en werelddelen.

Je kunt ook les krijgen in muziektheorie en solf├Ęge. Dit kan bijvoorbeeld van pas komen als je toelatingsexamen gaat doen voor het conservatorium. Aan de hand van de toelatingseisen stellen we dan het lesprogramma op. Het aantal lessen dat je nodig hebt is afhankelijk van je startniveau.

Als onderdeel van de les kunnen we, als een leerling een nummer of techniek goed beheerst, dit opnemen en op CD zetten. Naast het dwarsfluitspel kunnen we ook andere instrumenten opnemen als je dit wilt.

Heb je nog geen dwarsfluit? Dan kunnen we je ook helpen aan een goed en betaalbaar instrument. Het is ook mogelijk om een dwarsfluit te huren.

dwarsfluitles 500x347Gun jezelf dwarsfluitles en schrijf je snel in. Indien er geen plaatsen meer over zijn, plaatsen wij je op de wachtlijst. De plaatsen worden verdeeld op basis van volgorde van aanmelding.

Voor meer informatie en/of aanmelding:
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  aanmelding voor een gratis proefles dwarsfluit
  telefonisch bereikbaar op 06 - 144 00 575 of 06 - 425 36 855